Články z titulky

Niekoľko právd o mlieku: Piť ho alebo nie?

Kedysi sa mlieko považovalo za elixír zdravia. Dnes sa často poukazuje na jeho škodlivé účinky.

Nie je mlieko ako mlieko. Viete, ako sa od seba líšia?

Vedeli ste, že Slováci ročne vypijú okolo 160 litrov mlieka na osobu?

Kravské, kozie, ovčie alebo iné?

Zistite, ktoré mlieko je pre vás najvhodnejšie.

Viete, čo kupujete? Ako rozoznať kvalitný chlieb od nekvalitného

Kváskový chlieb bez droždia sa dostal do viacerých domácností, zato z pekární takmer vymizol. Navštívili sme pekáreň, ktorá sa nevzdala.

SME Creative

Pečivo je najlepšie čerstvé. Ako ho uskladniť a využiť aj ďalšie dni?

Vyhadzovaniu pečiva sa dá vyhnúť.

Potrebujú dospelí ľudia piť mlieko?

Niektorí tvrdia, že je neprirodzené, škodlivé či nechutné. Čo hovorí veda?

Ražná, grahamová alebo špaldová? Ktorá múka je dobrá?

Neviete sa rozhodnúť, či si kúpiť chlieb z ražnej alebo špaldovej múky? Dôležité je, že je múka celozrnná.

Iris Kopcsayová

Dobrá chuť a dlhotrvajúca čerstvosť. 10 tipov ako uskladniť potraviny, aby vydržali

Aj vy máte paradajky v chladničke?

SME Creative

Bezlepková diéta nemusí byť zdravá, našli prepojenie gluténu a cukrovky

Ľudia, ktorí bez zdravotného dôvodu vysadia lepok, by si mali dávať pozor na vyváženú stravu.

Chlieb bol pokrmom a zároveň tanierom i príborom

Vraví sa, že chlieb je taký starý ako ľudstvo samo. Dôkazom toho, že chlieb je takmer v každej kultúre najdôležitejším každodenným pokrmom je

Vôňa chleba je vôňou domova

Čerstvý chlebík musí prekonať dlhú cestu, kým sa dostane k vám na stôl.

Kaufland mení predajne. Pozrite sa, ako budú vyzeraťFoto

Nemecká sieť už začala s prestavbou niektorých svojich pobočiek a postupne plánuje meniť ďalšie.

Spýtali sme sa odborníkov ako si vybrať zdravé pečivo

Viete rozoznať pečivo z bielej a celozrnnej múky?