https://cerstvi.sme.sk/r/6729/cerstvi/atomSME Čerství - sekciu vám prináša Kaufland1970-01-01T01:00:00ZPrečítajte si články o neodolatelnej čerstvosti. Sekciu vám prináša KauflandPetit Press, a.s.rss_contact_emailhttps://cerstvi.sme.sk/c/20704776/reportaz-jaternice-a-klobasy-pred-jedenim-netreba-supat.htmlReportáž: Jaternice a klobásy pred jedením netreba šúpať2017-12-07T00:00:00ZPozreli sme sa, ako sa vyrábajú zabíjačkové špeciality.https://cerstvi.sme.sk/c/20710891/test-obrazku.htmltest obrázku2017-12-04T16:32:18ZExistuje milión spôsobov, ako napísať perex a toto je jeden z nich.https://cerstvi.sme.sk/c/20684800/vyrabaju-v-malom-no-aj-tak-sa-presadili-pivo-sessler-a-farmarske-lupienky.htmlVyrábajú v malom, no aj tak sa presadili. Pivo Sessler a Farmárske lupienky2017-11-22T00:00:00ZUž ich dostanete dokonca aj v Kauflande.https://cerstvi.sme.sk/c/20695337/maly-vyrobca-nevie-pokryt-cele-slovensko.htmlMalý výrobca nevie pokryť celé Slovensko2017-11-13T15:52:06ZNo môže sa stať úspešným v rámci svojho regiónu.https://cerstvi.sme.sk/c/20695257/kaufland-rozbehol-spolupracu-s-dalsimi-lokalnymi-dodavatelmi.htmlKaufland rozbehol spoluprácu s ďalšími lokálnymi dodávateľmi2017-11-13T15:02:15ZSpoločnosť Kaufland aj naďalej oceňuje poctivú prácu regionálnych výrobcov.https://cerstvi.sme.sk/c/20663124/pravda-o-privatnych-znackach-firmy-ich-vyrabaju-podla-zadania.htmlPravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania2017-10-17T00:00:00ZPrivátne značky ponúkajú nižšiu cenu za rovnakú kvalitu. Odkiaľ sa vzali a ako sa vyrábajú?https://cerstvi.sme.sk/c/20622054/mate-radi-kvalitu-no-zaroven-priaznivu-cenu.htmlMáte radi kvalitu, no zároveň priaznivú cenu?2017-08-08T16:41:59ZDôverujte sile privátnych značiek a vyvarujte sa zbytočným mýtom.https://cerstvi.sme.sk/c/20622062/slovaci-siahaju-po-bio-a-vegetarianskych-potravinach-coraz-viac.htmlSlováci siahajú po bio a vegetariánskych potravinách čoraz viac2017-08-08T16:38:07ZByť vegetariánom, dokonca vegánom je v posledných rokoch čoraz populárnejšie.https://cerstvi.sme.sk/c/20563666/prisne-kontroly-a-vela-tepla-takto-sa-vyraba-mlieko.htmlPrísne kontroly a veľa tepla. Takto sa vyrába mlieko2017-08-07T00:00:00ZZáujem o mlieko dlho upadal, no znova rastie. Navštívili sme mliekareň, ktorá denne spotrebuje 280-tisíc litrov mlieka.https://cerstvi.sme.sk/c/20551996/zistite-ktore-mlieko-je-pre-vas-najvhodnejsie.htmlKravské, kozie, ovčie alebo iné?2017-06-06T15:23:35ZZistite, ktoré mlieko je pre vás najvhodnejšie.https://cerstvi.sme.sk/c/20546124/nie-je-mlieko-ako-mlieko.htmlNie je mlieko ako mlieko. Viete, ako sa od seba líšia?2017-06-01T15:55:08ZVedeli ste, že Slováci ročne vypijú okolo 160 litrov mlieka na osobu?https://cerstvi.sme.sk/c/20517559/pecivo-je-najlepsie-cerstve-ako-ho-uskladnit-avyuzit-aj-dalsie-dni.htmlPečivo je najlepšie čerstvé. Ako ho uskladniť a využiť aj ďalšie dni?2017-04-25T17:23:41ZVyhadzovaniu pečiva sa dá vyhnúť.https://cerstvi.sme.sk/c/20513505/viete-co-kupujete-ako-rozoznat-kvalitny-chlieb-od-nekvalitneho.htmlViete, čo kupujete? Ako rozoznať kvalitný chlieb od nekvalitného2017-04-25T16:21:25ZKváskový chlieb bez droždia sa dostal do viacerých domácností, zato z pekární takmer vymizol. Navštívili sme pekáreň, ktorá sa nevzdala.https://cerstvi.sme.sk/c/20513325/vona-chleba-je-vonou-domova.htmlVôňa chleba je vôňou domova2017-04-20T16:33:27ZČerstvý chlebík musí prekonať dlhú cestu, kým sa dostane k vám na stôl.https://cerstvi.sme.sk/c/20513400/madarsky-sefkuchar-top-jedlo-moze-byt-aj-chlieb-s-mastou.htmlMaďarský šéfkuchár: Top jedlo môže byť aj chlieb s masťou2017-04-02T00:00:50ZHalászlé nikdy nesklame, dôležité sú kvalitné suroviny.https://cerstvi.sme.sk/c/20513405/bezlepkova-dieta-nemusi-byt-zdrava-nasli-prepojenie-glutenu-a-cukrovky.htmlBezlepková diéta nemusí byť zdravá, našli prepojenie gluténu a cukrovky2017-03-14T19:11:06ZĽudia, ktorí bez zdravotného dôvodu vysadia lepok, by si mali dávať pozor na vyváženú stravu.https://cerstvi.sme.sk/c/20513346/kaufland-meni-predajne-pozrite-sa-ako-budu-vyzerat.htmlKaufland mení predajne. Pozrite sa, ako budú vyzerať2017-02-23T15:30:00ZNemecká sieť už začala s prestavbou niektorých svojich pobočiek a postupne plánuje meniť ďalšie.https://cerstvi.sme.sk/c/20552056/potrebuju-dospeli-ludia-pit-mlieko.htmlPotrebujú dospelí ľudia piť mlieko?2016-12-21T13:15:43ZNiektorí tvrdia, že je neprirodzené, škodlivé či nechutné. Čo hovorí veda?https://cerstvi.sme.sk/c/20513099/spytali-sme-sa-odbornikov-ako-si-vyberat-zdrave-pecivo.htmlSpýtali sme sa odborníkov ako si vybrať zdravé pečivo2016-08-05T06:00:00ZViete rozoznať pečivo z bielej a celozrnnej múky?https://cerstvi.sme.sk/c/20513477/razna-grahamova-alebo-spaldova-ktora-muka-je-dobra.htmlRažná, grahamová alebo špaldová? Ktorá múka je dobrá?2016-01-08T17:28:45ZNeviete sa rozhodnúť, či si kúpiť chlieb z ražnej alebo špaldovej múky? Dôležité je, že je múka celozrnná.https://cerstvi.sme.sk/c/20552062/niekolko-pravd-o-mlieku-pit-ho-alebo-nie.htmlNiekoľko právd o mlieku: Piť ho alebo nie?2015-09-09T06:00:00ZKedysi sa mlieko považovalo za elixír zdravia. Dnes sa často poukazuje na jeho škodlivé účinky.https://cerstvi.sme.sk/c/20513469/chlieb-nas-kazdodenny.htmlChlieb náš každodenný2015-09-07T12:41:36ZČítate pozorne jedálne lístky? Ak áno, iste ste si všimli, že sú tam, alebo by tam podľa slovenských i európskych predpisov mali byť uvedené možné alergény v jedlách. Jedným z nich je lepok, ktorý obsahuje chlieb, pečivo, knedle, halušky, pirohy, koláče ahttps://cerstvi.sme.sk/c/20552065/naco-je-dobre-kozie-mlieko.htmlNačo je dobré kozie mlieko2015-08-19T14:03:00ZJe iné ako kravské. Nie je také sladké, no možno vám bude viac vyhovovať.https://cerstvi.sme.sk/c/20513472/chlieb-po-datume-spotreby-moze-uskodit.htmlChlieb po dátume spotreby môže uškodiť2014-01-07T20:00:00ZBalené pečivo vydrží dlhšie vďaka sterilizácii a konzervačným látkam. Víta ho obchod aj ľudia.https://cerstvi.sme.sk/c/20513100/vonave-a-chrumkave-domace-pecivo.htmlVoňavé a chrumkavé domáce pečivo2012-12-06T17:00:00ZNik neodolá vôni rozliehajúcej sa až k susedom, chrumkavej a zároveň jemnej chuti čerstvého teplého pečiva. Viete ako na to?https://cerstvi.sme.sk/c/20513465/pekar-doma-som-chlieb-nikdy-neupiekol.htmlPekár: Doma som chlieb nikdy neupiekol2009-12-26T09:23:06ZChlieb a chrumkavé pečivo pečie viac ako 30 rokov. Hneď ako vaštudoval za pekára, nastúpil do oravskej pekárne, kde pracuje dodnes. Milan Gluch z Malatinej však priznáva, že za svojej pekárskej éry doma chlieb ešte neupiekol.https://cerstvi.sme.sk/c/20513421/chlieb-bol-pokrmom-a-zaroven-tanierom-i-priborom.htmlChlieb bol pokrmom a zároveň tanierom i príborom2004-01-08T00:00:00ZVraví sa, že chlieb je taký starý ako ľudstvo samo. Dôkazom toho, že chlieb je takmer v každej kultúre najdôležitejším každodenným pokrmom je