SME
Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky
Rubrika

Čerství

 

Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy, raňajky majú zdarma

Jeho kurence musia mať perfektne vyvinutú kostru aj kĺby.

Prečo chýba dovezenej zelenine chuť aj vôňa? Agronóm našiel dôvod

Pestovanie slovenských paradajok je hotová veda.

Slováci objavili to, čo Taliani milovali už roky. Poznáte túto delikatesu?

Znovu objavujeme pochúťky našich starých rodičov.

Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty

Olej upcháva kanalizáciu. Ako sa to premietne do vyúčtovania?

Čistili koberce, pestovali uhorky. Prerazili až s tekvicovými jadierkami

Spĺňajú prísne rakúske kritériá, dostať ich u nás v Kauflande

Slováci vytvorili kolu z prírodných surovín. Prekoná aj originál

Prvý zákazník im dodnes nezaplatil.

Vyrábali kozmetiku, o ktorú nebol záujem. Napriek tomu prerazili

Začínali s piatimi produktmi. Dnes ich vyrábajú tisícky a mieria do sveta.

Žijú v núdzi, zázrak je aj kilo cestovín. Boli sme na potravinovej zbierke s Červeným krížom

Ako prebiehala zbierka a kto dostal potravinové balíky?

Koľko ovocia a zeleniny potrebuje detský organizmus?

Treba ovocie a zeleninu každý deň?

Máte bolesti hlavy či depresie? Vinníkom môže byť intolerancia

Život s intoleranciou možno zvládnuť bez bolestí.

Do čoho obliekate svoje deti? Nekvalitnými materiálmi im možno škodíte

Biobavlna má oproti tej bežnej veľa výhod.

Farma v Krtíši je stredoeurópskym unikátom. Majiteľ neberie plat a končia s GMO

Sliepky im znesú až 110 miliónov vajec ročne.

Pravda o šalátových uhorkách. O koľko kratšie vydržia bez plastovej fólie?

Boli sme sa pozrieť, ako sa pestujú uhorky.

Infografika: Viete, kedy sú ovocie a zelenina najčerstvejšie?

Najviac vitamínov a minerálov majú čerstvé a dozreté ovocie a zelenina.

Aké cestoviny sú dobré pre deti a aké pre športovcov? Rozdielne

Skutočne domáce cestoviny stále existujú.

Menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma a na toto sme prišli

Je domáce varenie naozaj lacnejšie?

Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje 100% slovenské hovädzie mäso

Dá sa veriť kvalite mäsa?

Reportáž: Ako sa pestuje a zbiera slovenská hliva ustricová?

V prepravkách priamo na pulty do Kauflandu.

Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno

Najchutnejšie víno vyrobí sama príroda.

Reportáž: Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej

100% bez chémie, 100% slovenský.