SME

Zo stovky výrobkov sú najpyšnejší na paprikovú klobásu. Jej chuť je unikátna

Éčka u nich nemajú miesto.

Ich jogurty vydržia dva týždne, mlieko tri dni. Prečo je to znak kvality?

Mliečne baktérie sú najdôležitejší spolupracovníci.

SME Creative

Vychýrené slovenské perníky objavil aj Masaryk. Pečie ich štvrtá generácia

Záujem o ne je po celý rok.

Michel Struhárová

Mrazenie zeleniny je súboj s časom. Ako rýchlo sa musí spracovať?

Ničenie vitamínov mrazom je mýtus.

Michel Struhárová

Nekvalitné mäso v paštéte je mýtus. Ako si vybrať kvalitnú?

Ikonické nátierky nahradila kvalita v skle.

SME Creative

Kozie mlieko je nedocenený klenot

Je bez éčok, preto je zdravé a kratšie vydrží.

SME Creative

Výnimočné šunky zo Záhoria. Takmer každá má viac ako 90 percent mäsa

Jeden deň na výrobu nestačí.

Michel Struhárová
Majster pekár Oskar v kváskovej pekárni Minit Slovakia

Receptúru na chlieb ladili pol roka. Upiekli výnimočnosť

Vyrába sa presne 27 hodín.

Michel Struhárová

Kráľovná slovenských tresiek. Overená receptúra je stále populárna

Je rovnaká, a predsa iná. Lepšia.

Michel Struhárová
Kekse pre ľudí s intoleranciami.

Namiesto svadby kúpil baličku. Keksíky pre ľudí s intoleranciami idú na dračku

Kekse sú bezlepkové, bezlaktózové, bezsójové, bezvaječné a nízkocukrové.

SME Creative
Rybárstvo Požehy

Bahno v kaproch je mýtus. Na čo si dať pozor pri kúpe rýb?

Aj cesta z obchodu je dôležitá.

SME Creative

Výnimočné slovenské oplátky ocenil aj svet. Receptúru pozná len jeden človek

Hocikde ich nekúpite.

Mário Šmýkal
Medové cukríky beeLol

Vyvinuli slaný med. Cukrík z neho má trvanlivosť štyri roky

V ponuke majú aj verziu s čili. Nezvládne ju hocikto.

Mário Šmýkal

Zázrak na Orave. Kravy riadia cez smartfón, ich výrobky má aj Kaufland

Krachujúce družstvo zachránila modernizácia.

Michel Struhárová

Pre dcéru vymyslel jogurt. Predá ho viac ako všetkých ovocných dokopy

Jogurt sa dá kúpiť na celom Slovensku.

Mário Šmýkal

Hasič vyrába knedle. Denne ich uvarí tisíc a má vypredanéFoto

Čím sú jeho knedle iné?

Mário Šmýkal
Martin's je prvý nitriansky cider a jeden z mála remeselných ciderov na Slovensku.

Kam príde, tam vypredá. Nitran vymýšľal vlastný cider dva roky

Najväčší hit je medový cider. Dá sa kúpiť aj v desiatich Kauflandoch.

Mário Šmýkal

Vlašský šalát dnes chutí inak ako kedysi. Čím to je?

Zloženie sa priebežne mení.

SME Creative

Ako spoznáte dobré mäso na steak? V obchode je to jednoduché

Základom je nečakaná vlastnosť mäsa.

SME Creative
Mlieko družstva v Slatine nad Bebravou Moja Kravička.

Je to najlepšie mlieko na Slovensku? Stádo šľachtili päť rokov

Ich kravské mlieko môžu aj ľudia s intoleranciou na laktózu.

SME Creative

Čo nesmie chýbať vo vianočnej kapustnici? Máme recept priamo z výroby

Chutný produkt je základom úspechu.

SME Creative